Avon Anew Clinical Hydra Recovery Overnight MaskСлед страхотните продукти от серията Clinical на Avon, които пробвах реших да поръчам още нещо от серията. Както знаете, обожавам нощната маска на Shiseido и я ползвам вече повече от година и половина и ми се искаше малко да разнообразя нощната си грижа за кожата.
Продукта, който си избрах от серията Anew Clinical е Avon Anew Clinical Hydra Recovery Overnight Mask. Идеята е същата, като при продукта на Shiseido и тъй като винаги съм запасена с Shiseido Ibuki Beauty Sleeping Mask мога да направя сравнение между двете.


Опаковката е тежък стъклен буркан, в който е побрано стандартното за повечето кремове за лице количество от 50мл. Затваря се добре и няма проблем да я вземете с вас на почивката си. Бурканчето е прозрачно и лесно може да се види колко точно продукт остава вътре.


Маската е с консистенция на гел с много на брой гранулки, които се топят при допир с кожата. Гранулите са по-едри и твърди от тези в продукта на Shiseido и се налага малко повече масажиране за да се стопят напълно.
Плътна е и отнема известно време докато попие, което не ми харесва особено, тъй като съм свикнала тази на Shiseido да попива моментално.

Аромата е спиртен и неприятен, но изчезва почти веднага след нанасяне, тук според мен са се изложили доста. Можеше да има поне някаква лавандулова нотка за успокояване преди сън.

Съдържа хиалурон и масло от шеа, които комбинират действието си, дълбоко хидратират кожата и постигат забележителен ефект, който се вижда на сутринта, дори часовете за сън да са били недостатъчни.


Ефекта на Avon Anew Clinical Hydra Recovery Overnight Mask върху лицето ми е страхотен, точно толкова, колкото и от маската на Shiseido. Кожата ми сутрин е страхотна, мека, свежа и с по-малко забележими пори. Откакто открих този тип продукти определено нямам нужда от нощен крем. Сутрин кожата ми е супер напоена и хидратирана, някак "напомпана" с влага, което само може да ме радва.

Със сигурност ще продължа да купувам и двете маски в зависимост от моментното ми настроение, но определено и двете си заслужават.

Коментари

Популярни публикации