L'oreal Pure Clay Glow Mask


Преди около месец на българския пазар се появиха така хвалените от чуждите блогъри маски за лице на L'oreal. Маските са общо три на брой, като и трите са с глина.
Маската, която избрах за себе си е Pure Clay Glow Mask или иначе казано маска за почистване и озаряване на кожата на лицето. Около 30% от състава на маските е смес от три вида чиста глина.

Pure Clay Glow Mask съчетава в себе си три вида чиста глина и черен въглен за идеално почистване.
  •   каолин (бяла глина) - помага за пречистването на кожата, детоксикира я и редуцира прекомерното производство на себум; оставя кожата чиста и матова
  •   монтморилонит - глина, обогатена с минерали, която ефективно действа срещу кожните несъвършенства; с противовъзпалителни свойства; освежава и озарява кожата
  •   расул - глина, в която минералите са с висока концентрация; тя ексфолира кожата и стимулира клетъчното ѝ обновяване, избистря и изравнява тена, като същевременно осигурява изглаждащ ефект

Маската идва в страхотно стъклено бурканче, доста тежко и луксозно изглеждащо. Според описанието на опаковката количеството е достатъчно за 10 ползвания, но аз съм категорична, че ще стигне за доста повече, тъй като досега съм я ползвала поне 5 пъти и дори не съм преполовила бурканчето. Маската се затваря с предпазна капачка, която пази продукта от замърсяване и стандартна капачка на винт.

Самия продукт има доста силен аромат, но не се усеща осезаемо след нанасяне. Нямам представа дали аромата на трите маски е еднакъв, но дори и да не е, не вярвам да се подразня от аромата и на другите маски.

Маската е с доста странна консистенция. Първоначално си мислех, че ще е страшно трудна за нанасяне, но се оказа, че греша. Гъста е, но се нанася лесно. Трябва да се работи бързо с нея, тъй като след нанасяне застава на мястото си и не позволява разнасяне по лицето. Изсъхва бързо и препоръчителното време, указано на опаковката е напълно достатъчно като време за действие.


Маската Pure Clay Glow Mask има отличен почистващ ефект върху лицето ми. Както немалко блогърки споделиха тя буквално изсмуква мръсотията от порите. Заради глината в състава отмиването е малко по-трудно от това на други маски и се налага доста да търкам докато изкарам целия продукт от порите на лицето си.

Pure Clay Glow Mask е идеална за ползване няколко пъти в седмицата, заради перфектните си почистващи свойства. Нямам търпение да пробвам и другите маски от серията!

Коментари

Популярни публикации