Мазната кожа може да бъде променена

Като дългогодишен притежател на мазна кожа смея да твърдя, че това е не само недостатък, но може да се превърне и в проблем. Мазната кожа почти винаги води до много проблеми като черни точки, пъпки и акне.

В електронния магазин enzo.bg ще откриете Cettua Pure White почистваща лепенки за запушени пори по носа, които лесно ще премахнат черните точки от носа ви. Опаковката съдържа 6 индивидуално опаковани лентички. Освен лепенките за нос в магазина ще откриете лепенки за лице и много индивидуално опаковани маски на марката Cettua.


Как да използвате лепенките за нос:

Почистете лицето си.
Навлажнете носа с вода.
Отворете опаковката и отлепете предпазителя от лентата.
Поставете лентата върху носа и притиснете добре, за да залепне.
Оставете напълно да изсъхне (около 15 минути).
Отлепете внимателно лентата.

На пазара има огромно изобилие от продукти за мазна кожа и единственото, което трябва да направите е да изберете правилния за вас. Ако пък сте почитатели на домашните маски има много рецепти, които са подходящи именно за мазна кожа.

Една от домашните маски, които харесвам е доматената. Много лесно можете да я приготвите с подръчни материали:
Необходими продукти:

    1 настърган домат
    1 супена лъжица брашно
    1 супена лъжица лимонов сок

Всички продукти се смесват до получаване на гъста хомогенна смес. Маската се нанася на лицето и се оставя да престои 20 минути, след което се отмива със хладка вода.
Имайте предвид, че тази маска е за наистина мазна кожа.

Друг вариант на тази маска е просто да наложите на лицето няколко резена домат и да изчакате 20 минути, кожата ви веднага ще изглежда по-освежена.
Колкото и мазна кожа да имате, не забравяйте след премахване на маските да намажете лицето с хидратантен крем, защото ще бъде пресушена.

Маската с яйца пък е незаменима при разширени пори, и въпреки изобилието, което имам вкъщи не спирам да я правя всяка седмица:

Маска срещу разширени пори:
Тази маска е най-лесната и ефективна маска срещу разширени пори, аз я правя веднъж седмично и има видим ефект.
Един разбит белтък се смесва с лимонов сок и се нанася на лицето за 20 минути, след което се отмива с хладка вода.

Каквито и продукти да изберете не забравяйте да почиствате кожата си по два пъти на ден, особено ако имате мазна кожа. Включете в почистването четка и два пъти седмично дълбокопочистващ ексфолиант, за да премахнете мъртвите клетки ефективно. Никога не пропускайте хидратиращата грижа веднага след почистване. Мазната кожа също има нужда от овлажняване.


***Публикацията е рекламна***

Коментари

Популярни публикации