L'Occitane - марка с традиции

L'Occitane е марка, позната из целия свят. Известна е заради страхотните си продукти за тяло, лице и парфюми. Освен това L'Occitane предлага и продукти за дома. Компанията е открита през недалечната 1976 година от Оливие Баусан във Франция и вече се е превърнала в компания с традиции и ценности.

През 1976 г., 23-годишният Оливие Баусан използва парна дестилация да произвежда етерично масло от див розмарин и лавандула, които той продава на пазарите на открито в родния си Прованс.
Този район съществува още през Средновековието и обхваща Южна Франция, Североизточна Испания и Северна Италия. Родния език е окситански и все още е разговорен в някой от споменатите региони.

Всички L'Occitane продукти са разработени и произведени от своята база в Manosque, където работят 1000 служители. Компанията използва натурални съставки директно от местните производители в Прованс.

L'Occitane допринася за запазването на традиционните методи за отглеждане с:
Подкрепа на програмата за култивиране на бадемови дървета в Алпите.
Запазване на редки видове чрез засаждане в собствена ферма.
Развитие на партньорства с организации, които подкрепят развитието на ароматни растения.
Насърчаване на традиционното отглеждане, особено това на лавандула.

L'Occitane закупува маслото от шеа директно от жените в Буркина Фасо, което е сертифицирано с "Ecocert" сертификат. Дървото шеа се смята за свещено, и неговото масло е известно като "женско злато", защото именно чрез него изкарват прехраната си жените в този регион.
Според компанията, тя не провежда тестване върху животни и не използва животински продукти, с изключение на пчелни продукти.
L'Occitane развива повечето от своите продукти и съставки в съответствие с козметичните спецификации на Ecocert.

Живителните съставки, които използва марката в производството на своите продукти са органично безсмъртниче, органична мирта от Корсика, карите, бадем, органична хвойна, роза, ангелска трева от дром, лавандула, черешов цвят, върбинка и божур. Всички продукти са със страхотно качество и аромат.

Продуктите на L'Occitane можете да откриете в електронния магазин enzo.bg. Предлага се много голям асортимент на различни продукти за тяло, лице и аромати, а също така и страхотни козметични комплекти като комплекта Hugs and Kisses, който съдържа два крема за ръце с роза и масло от шеа и два малсама за устни със същите аромати.

Важно е да се грижите за тялото си като го хидратирате с подходящи продукти. Не забравяйте ръцете и устните, защото те са първото нещо, което забелязват хората у вас.

***Публикацията е рекламна***

Коментари

Популярни публикации