Борба с целулита по време на бременност

Целулита е огромен проблем за много голяма част от жените по света. Всяка една от тях поне веднъж се е мазала с крем, който да помогне в борбата с портокаловата кожа. Целулита може да се появи във всеки един момент от живота, без значение от възрастта. Трябва да се отбележи, че всички жени, независимо от килограмите им могат да се сдобият с този проблем.

Главната причина за появата на целулит е липсата на колаген в кожата. Колагенът е протеин, който помага за образуването на съединителната тъкан. С напредването на възрастта, колагенът в кожата намалява и това води до появата на целулит. Но както споменах по-горе, жените от всички възрасти могат да имат целулит. При по-младите причината е неправилната храна и липсата на движение.
Освен горе изброените причини, има друг основен фактор, който влияе на целулита - наследственост. Ако някоя от жените във рода ви е страдала от целулит, то шанса да се появи и при вас е огромен.

Много е важно да ексфолирате кожата редовно, за да премахнете мъртвите клетки и за да може продуктът да проникне по-добре в кожата. Не е важно с какво го правите, а да го правите редовно. Ако не ви се дават пари за скъпи ексфолианти, можете да си направите домашен с утайка от кафе или морска сол. Аз лично съм пробвала само с кафе, защото става лесно и бързо, а и ефекта е най-добър. Рецептата е много лесна - просто натъркайте тялото със смляно кафе или утайка. Аз го правя само с утайка, защото ако го направя със сухо кафе рискувам да прекарам деня в чистене на банята.

През бременността кожата на тялото се разпъва екстремно и има нужда от допълнителни специални продукти, които да ни помогнат в борбата с целулита.

Lirene Mother to Be е серия против целулит, която съдържа няколко специално разработени продукта за бъдещи майки, които помагат в борбата с целулита и стриите.
Антицелулитния лосион от серията Mother to Be ефективно намалява появата на целулит по време на бременност. Той помага на кожата да функционира правилно и стимулира синтеза на колаген. Оставя кожата стегната, гладка и мека.

Серията Mother to Be можете да откриете в електронния магазин enzo.bg.

***Публикацията е рекламна***

Коментари

Популярни публикации