Colgate - Компания с огромна история

Colgate е американска компания, която произвежда сапуни, почистващи препарати и едни от най-известните и продавани в света четки и пасти за зъби. Компанията е основана през далечната 1928 година след сливането на Colgate и Palmolive. В дългогодишната си история компанията успява да създаде система от продукти за внимателни грижи. Компанията е сред световните лидери в производството на дентални продукти.
Компанията Colgate датира от 1806 година, когато Уилям Колгейт решава да стартира собствен бизнес за производство на сапуни свещи. Бизнесът бързо се разраства и продуктите стигат до страниците на небезизвестния "Ню Йорк Таймс".
През 1906 г. “Colgate & Company” празнува своята 100-годишнина като към онова време каталогът им включва над 800 различни продукти като основните били продуктите за грижа за зъбите.

Ето какво споделят от enzo.bg за марката:
"Има няколко марки,които са станали почти синоним в тяхната област.Сред тях е "Colgate"-една от най-известните марки пасти за зъби и други продукти за орална хигиена .Глобалната компания с повече от двеста години история ,продава своите продукти в 222 страни по целия свят и осигурява нуждите на стотици милиони клиенти. Актуалният й годишен оборот е над десет милиарда щатски долара.

Днес "Colgate" продават не само пасти за зъби, но и четки за зъби, води за уста, конци за зъби и други продукти за устна и зъбна хигиена. Много често си сътрудничи с лекари по дентална медицина, а в дейността си насърчава предотвратяването на зъбния кариес и допринася за повишаване осведомеността по отношение на стоматологична помощ. Компанията работи на принципа на социалната отговорност. Мотото на "Colgate" гласи: "Здрава и красива усмивка за цялото семейство". Продуктовото портфолио на компанията включва няколко специални линии: продукти за защита на венците - "Colgate Total Pro-Gum Health",грижа за чувствителни зъби "Colgate Sensitive Pro-Relief", избелваща паста за зъби "Colgate Max White" или "Colgate Whitening", обогатената с билкови екстракти "Colgate Herbal" и др.Обширна програма за деца включва продукти, подходящи за полагане на грижи за детските зъби."


 

Грижата за детските зъби е правилно да започне още с появата на първото зъбче. Не толкова заради хигиената, а за да може детето да свикне с употребата на четките.
На пазара има страшно много видове четки за зъби предназначени за деца, така че е необходимо просто да изберете любимия цвят или герой на вашето дете, за да се чувства комфортно, когато миете зъбките му.
Colgate имат страхотна детска електрическа четка за зъби със сменяеми батерии с дизайн на Barbie, която е наистина страхотна.

***Публикацията е рекламна***

Коментари

Популярни публикации