Natura Siberica Органичен шампоан за всички типове коса за обем

 
Руската марка Natura Siberica е известна най-вече със страхотните си шампоани и балсами. Моята първа среща с нея обаче беше със продукт за лице, от който останах възхитена и нямаше как да не се сдобия с още нещо на марката.
Шампоаните на Natura Siberica са изключително изчистени откъм състав, а и доста популярни, защото марката е единствената в света, която използва деривати от масла от сибирски бор и алтайска облепиха, чиито масла са няколко пъти по-богати на витамини и минерали дори от зехтина, който както всички знаем намира огромно приложение в грижата за косата.


В търсене на идеалния шампоан за мен се спрях на Органичен шампоан за всички типове коса за обем. В магазините на Balev Bio има доста голямо разнообразие от шампоани на марката и този включително, така че намирането му никак не ме затрудни.

Опаковката на шампоана е голяма 400 милилитрова бутилка с капаче, което се затваря със щракване в едната посока. Опаковката е супер удобна за ползване, въпреки че е много голяма.

Шампоана е с доста водниста консистенция, което го прави неикономичен, но пък се пени много и явно отсипването на малко количество е просто въпрос на навик.
Измива косата перфектно, без да я пресушава или заплита. Тук е момента да споделя, че освен с пърхота се боря и със страшно заплитаща се коса, поради което се и наложи отново да се разделя с половината от нея, защото с каквито и балсами да я третирах сресването беше мираж.

Шампоана цели да придаде обем на всички типове коса, но не мисля, че се справя със задачата успешно. Със сигурност не сплесква косата ми, но не я и прави по-обемна от обичайното.

Аромата на шампоана е приятен и лек и за моя огромна радост няма дори помен от цитруси. Не се задържа върху косата, затова и не мисля, че е от значение какъв точно е аромата.

Състав:
"вода, лаурил глюкозид, натриев кокоилов изетионат, кокамидопропил бетаин, боров амидопропил бетаин (PS), облепиха амидопропилов бетаин (HR), гуар хидроксипропил тримониум хлорид, екстракт от иглички на сибирски кедров стланик (WH), екстракт от медуница, екстракт от иглички на сибирска мура (WH), екстракт от сибирска вечерница (WH), екстракт от сибирско мечешко око растение(WH), екстракт от цвят/лист/стебло от триделен бутрак, екстракт от корен сапонария*, глицерин, екстракт от цвят лайка*, масло от плод морски зърнастец*, екстракт от бял трън, лимонена киселина, натриев хлорид, бензилов спирт, дехидрооцетна киселина, натриев бензоат, калиев сорбат, CI 75810, аромат, лимонен**, линалол**.
(*) от контролирано био производство.
(**) натурални съставки от етерични масла.
(WH) органични екстракти от диворастящи сибирски растения.
(PS) дериват от масло от сибирски бор.
(HR) дериват от масло от алтайска облепиха."

Коментари

Популярни публикации