Глицеринови сапуни от Рефан

Със сапуните на българската марка Рефан се запознах съвсем скоро и дори ме беше срам, че досега не съм проявявала никакъв интерес към тях, тъй като мисля, че трябва да насърчаваме родното производство и да черпим максимално от ползите на нашите родни съставки.
Сдобих се с четири сапуна и най-накрая успях да пробвам всичките и да ви запозная отблизо с тях.


И четирите сапуна се предлагат под формата на малки (около 100 грама) калъпчета, които се режат от голям калъп сапун в магазините на Рефан. В някои магазини не е нужно да чакате да ви отрежат, а направо взимате от наредените и опаковани сапунчета, а върху всяко от тях ще откриете датата на производство, името на сапуна и информация за фирмата.

Сапуните на Рефан са глицеринови, което означава, че имат омекотяващи свойства. В интерес на истината си мислех, че ще изсушават кожата, но се оказа, че съвсем не е така.
Измиват перфектно кожата, но не я исушават.
Пенят се много, но са страшно икономични, което забелязвам, че не е така при други глицеринови сапуни, които съм ползвала.

Ароматите и на четирите сапуна са силни и се усещат доста време след баня. Преди да изберете сапун за себе си задължително го подушете и то доста обстойно, защото има вероятност след първото ползване направо да ви се догади, както се случи при мен след първото ползване на "Лавандула и роза".

Рефан предлагат страшно красиви и ароматни сапуни и със сигурност ще пробвам още от тях.
Цената за 100 грама сапун е около 2.50лв.

Коментари

Популярни публикации