Chanel Poudre Universelle Compacte


Компактната пудра на Chanel имам отдавна и досега се борех с нашата "love-hate" връзка. В момента, в който я пробвах реших, че не я харесвам, но упорито продължавах да я ползвам, докато най-накрая намерих и положителните й качества.

Опаковката е типичната черна кутийка за продуктите на Chanel. На капака е поместено логото на марката, а от вътрешната страна има доста голямо и удобно огледалце. Пудрата идва с гъбичка за нанасяне, но за съжаление моята се разпадна за няколко седмици ползване, затова сега си я нанасям с компактната четка на Essence.


Пудрата се предлага в 4 цвята, като аз избрах най-светлия - 20 Clair. Всъщност самия цвят при нанасяне почти липсва и точно това е основното нещо, което харесвам в пудрата, че не променя цвета на фон дьо тен-а, а само го изравнява и фиксира.


Пудрата е много фина и не се разпрашва, дори когато използвам най-твърдата си четка. Нанася се лесно и бързо и няма опасност да се прекали. Завършека, който дава е нежен и матов, но не прекалено матов, така че ако имате много мазна кожа пудрата няма да ви хареса. За трайност не мога да говоря, тъй като я използвам над фон дьо тен-и, които при мен издържат цял ден без да се появи следа от омазняване. Използвам я само, за да фиксирам грима си и той остава непокътнат цял ден. Въпреки, че е много лека и едва забележима аз си я харесвам много и със сигурност ще повторя покупката.

Коментари

Популярни публикации