Слънцезащита от Nuxe

Nuxe е козметична компания, която предлага продукти с предимно естествени съставки. Основана е през 1989 година и се предлага в 65 страни.

Козметичната марка Nuxe отскоро предлага на пазара слънцезащитни продукти с много високо качество. Продуктите съдържат екстракти от цветни води, които предпазват клетките на кожата от стареене и ви помагат да постигнете перфектен бронзов тен. Специално формулирани са за нежната чувствителна кожа на лицето. Усвояват се бързо от кожата и не оставят бял филм след нанасяне. Слънцезащитните продукти на марката не съдържат алкохол, парабени и не са комедогенни.


Кремът за лице с фактор 50 е подходящ за тези от вас, които имат нужда от много висока защита, но в същото време желаят да придобият бронзов загар.

По принцип слънцето не е вредно в здравословни количества. Дори напротив, то помага за синтеза на витамин Д, който както знаем е нужен на човека още след като се роди. Витамин Д помага за костите и влияе на настроението ни. Но въпреки това е добре да знаете, че слънцето има повече вреди, отколкото ползи.
Прекомереното излагане на слънце води до стареене на кожата и дори рак. Дегенеративните процеси в клетките се развиват в следствие на излагане на слънце и ускоряват стареенето на кожата. Образуват се пигментни петка и кожата загубва своята еластичност.
По принцип тенът представлява защитата на кожата срещу УВ радиацията. Тази защита се отключва, когато не предпазваме кожата си, затова е важно да използваме слънцезащита.

Много хора си мислят, че е необходимо само едно мазане с крем преди плаж, но това съвсем не е така. Слънцезащитните продукти се подновяват на всеки два часа или след влизане във вода. Не се подлъгвайте по етикетите, че продуктите са водоустойчиви. Нанасяйте слънцезащитен продукт 20-30 минути преди излагане на слънце и няма да имате проблем.

В градски условия е доста по-трудно спазването на правилото за подновяване на крема на всеки два часа, но това съвсем не означава, че трябва да го пропускате. Нанасяйте крем с висок фактор и фон дьо тен и пудра с фактор ако имате нужда от тях. Ако пък не се гримирате подновяването на крема няма да е никак трудно дори, когато сте на работа.

Можете да предпазите кожата си от вредните слънчеви лъчи само с няколко лесни навика:

  •     Намаляване престоя на слънце по време на обедните часове.
  •     Престой на сянка.
  •     Ползване на защитаващо облекло.
  •     Носене на шапка с широка периферия, която защитава очите, лицето и врата.
  •     Защита на очите, чрез очила със странични панели предпазващи очите и отстрани.
  •     Използване на широкоспектърно тоалетно мляко със слънцезащитен фактор (СЗФ) над 15.
  •     Ограничаване ползването на солариуми. Защитата на бебета и малки деца е от особено голямо значение.
***Публикацията е рекламна***

Коментари

Популярни публикации