MAC Vanilla Pigment

 

MAC Vanilla Pigment е от продуктите, за които дълго мечтаех, но тъй като нямаме магазин на MAC в Пловдив покупката доста се забави. Харесвах всичко в него още преди дори да го видя на живо и знаех, че трябва да е мой.

Опаковката е семпло прозрачно бурканче с черна капачка и логото на MAC. Мислех си, че бурканчето няма да е удобно за ползване и ще пръскам от продукта из цялата къща, но това съвсем не е така. Под капачката има защитна пластмасова пластинка, която предпазва продукта от разсипване. Лесно загребвам с четката необходимото количество и досега не съм се изцапвала нито веднъж.


Цветът на пигмента е много красив типично ванилов цвят, нито бял, нито жълт. Има блестящи частички, които са толкова фини, че стоят направо изящно.
Аз използвам пигмента както за очи като сенки или само във вътрешния ъгъл на окото, така и като хайлайтър. Не стои натрапчиво, дори напротив, комбинацията от сенки и хайлайтър се превърна в любимия ми ежедневен грим "без грим".
Трайността върху очите е цял ден върху базата на ArtDeco. Не мисля, че без база ще се задържат дълго дори на сух клепач, защото самия пигмент полепва трудно по кожата ако няма добра основа. Нанасям основата и не чакам, както при другите сенки, а директно нанасям пигмента, за да може по-лесно да се залепи за окото.
Върху скулите процедирам по малко по-различен начин от обикновените хайлайтъри, нанасям го преди пудрата, веднага след фон дьо тен-а, за да увелича трайността му.


Много съм доволна от покупката и нямам търпение да се добера до някой от магазините на MAC (тайничко се моля да отворят магазин в Пловдив) и да се сдобия с още пигменти.
Цената е висока - 43 лева, но пък количеството от 4.5 грама ще ви стигне за много, много време.

Коментари

Популярни публикации