Съвети за перфектен маникюр

Всяка уважаваща себе си жена поддържа ноктите си красиви. Не е нужно да са лакирани или декорирани, а просто да са в правилна форма и здрави, за да изглеждат добре.Без значение дали се лакирате или не, имате нужда от комплект за маникюр. Хубавите комплекти обикновено струват доста скъпо, но можете да откриете и нещо добро на поносима цена.
В електронния магазин enzo.bg ще откриете комплект за перфектен маникюр във калъфче с принт зебра на марката Kellermann.
Освен него там ще намерите още много комплекти за маникюр и аксесоари за маникюр и педикюр на същата марка.

Повечето комплекти включват едни и същи аксесоари - два вида нокторезачка, ножичка, пила, пинсета и уред за избутване на кожички, това са минималните аксесоари, които са ви нужни, за да имате перфектен маникюр.
Ако сега прохождате в света на красивите нокти е много възможно да се сблъскате с проблема "пожълтели нокти".
Пожълтяването на ноктите е често срещан проблем, който може да бъде в резултат на прекалено често лакиране, използване на некачествени лакове или пък липса на витамини.
Има няколко лесни за използване съставки, които могат да избелят ноктите ви и да върнат блясъка им.

Избелваща паста за зъби: Почти всички имаме вкъщи такава паста и успешно можем да я използваме, за да избелим ноктите си, защото все пак тя е предназначена имено за тази цели, макар и за друга част от тялото ни. Натъркайте ноктите си със четка за зъби точно както правите със зъбите си.

Лимонов сок: Накиснете целите си ръце във разтвор от сок от лимон и настъргана кора. Ако пожълтяването не е толкова силно добавете и чаша хладка вода.

Сода за хляб: Содата може да се използва навсякъде в дома за почистване и също така лесно и бързо ще избели ноктите ви. Накиснете ноктите си във разтвор от вода и сода за 30 минути.

Проблемът с цепещите се нокти е другия често срещан проблем. При него основното е, че ръцете и ноктите ви се нуждаят от допълнителна хидратация, затова е нужно винаги да използвате крем за ръце.
Набавете си повече калции като приемате достатъчно количество мляко и яйца. Богати са на цинк и ще подхранят освен ноктите и косата ви. Яжте богата на протеини храна - месо, риба и бобови.
Пилете ноктите си винаги на една страна, така ще избегнете нацепването.
Използвайте ръкавици, когато чистите и миете чинии.

Грижете се за ноктите си, защото те са първото нещо, което виждат хората, когато се запознават с вас и е добро да направите добро първо впечатление.
***Публикацията е рекламна***

Коментари

Популярни публикации