Sea of Spa Dead Sea кал с минерали от Мъртво море

Мъртво море е най-голямото солено езеро в света. Намира се в най-ниската час на земята - 400 метра под морското равнище и в него се влива само една единствена река - Йордан.
Водите на мъртво море имат уникален химичен състав и страшно висока концетрация на соли, заради което човек не може да потъне във водите му.
Тези така известни ценни соли имат лечебни свойства, които са известни още от древността. В миналото са използвани за направата на козметика от жени като Клеопатра. Козметиката със соли от Мъртво море няма равна на себе си по богатство и концентрация на съдържащите се в нея полезни минерални вещества. Козметиката със соли от Мъртво море няма равна на себе си по богатство и концентрация на съдържащите се в нея полезни минерални вещества. Богатото й съдържание на минерали ускорява естествената ексфолиация и възстановява pH баланса на кожата. Високото съдържание на минерали във калта изчиства мъртвите клетки, подхранва и придава на кожата здрав и млад вид. Подобрява кръвообращението и с това съдейства за подобряване на имунната система. Може да се прилага директно на кожата, което я прави перфектното средство за третиране при различни проблеми.

Мъртво море е богат източник не само на минерали и микроелементи, но също и на минерална кал. Черната кал съдържа органични вещества, смесени с минерали и соли от морето. В нея са открити много важни за човешкия организъм микро и макроелементи -  калций, магнезий, органичен азот, натрий, фосфор, желязо, мед, цинк, хлор и селен. Употребата на тази кал в козметичната индустрия датира доста отдавна и съвсем не е нещо ново. Ползите за кожата са огромни, тъй като калта почиства отлично кожата и премахва изцяло мъртвите клетки. Калта намалява напрежението в мускулите и успокоява ревматичните болки.Създава чувство за релакс и отмора.Помага за радикулит, артрит, полиартрит, дископатия, дискова херния, плексити, неврити, шипове, косопад, подагра, лумбаго. Калта от мъртво море способства за разширяването на съдовете, ускоряването на кръвообращението в тях и ускорява обменните процеси.


Как да използвате калта?
Можете да я използвате за различни цели според това какъв ефект желаете да постигнете.

Дълбокопочистваща маска:
1 чаена лъжица се смесва със 2 чаени лъжици хладка вода. Нанася се с памучен тампон или пръсти и се отмива с хладка вода.


В електронния магазин enzo.bg ще намерите кал с минерали от мъртво море от израелската марка Sea of Spa Dead Sea.
Маската с кал абсорбира излишните мазнини и замърсявания, което прави кожата гладка и сияеща дълго време. 

***Публикацията е рекламна***

Коментари

Популярни публикации