Max Factor Panstik

Фон дьон тенът представлява грим за прикриване на несъвършенства по кожата на лицето. Съществуват и фон дьо тени за тяло, но не са много разпространени и се използват предимно от актриси, певици и хора, които се появяват често на сцена и имат какво да крият.
Освен да прикриете несъвършенства с фон дьо тен можете да промените и цвета на кожата си във такъв, какъвто желаете.

Използването на фон дьо тен е известно още от древността. Древните египтяни са използвали фон дьо тен. Древногръцките богини са прилагали оловен избелител на прах и креда, за да сияе кожата им. Тогава се е смятало за модерно да имаш бледа кожа.
През Средновековието в Европа е счина, че бледата кожа е символ на заможните жени, защото тена на лицето се асоциирал с работата на полето.
През 17 век в епохата на кралица Елизабет, жените носели козметично белило, което било смъртоноса смес от оцет и жяло олово. Много жени и мъже са починали от тази смес, защото тя е била отровна.Първият истински фон дьо тен е дело на козметичния гигант Max Factor и носело името Pan Cake. Първоначално е бил предназначен само за актриси и певици, но е бил толкова харесван, че всички жени се втурнали да го търсят за лично ползване. Pan Cake е бил съставен от талк, а не масло и восък и се прилагал директно върху кожата със влажна гъба, кяото дава силно покритие.
Въпреки, че през онези години използването на козметика не е било широко разпространено, през 1937 година от Max Factor решили да патентоват продукта и да го пуснат на свободния пазар, и не напразно - Pan Cake се превърнал в най-хитовия продукт сред жените.
През 2009 година Procter and Gamble, брандът който в момента е собственик на фирмата потвърждава, че оригиналната формула на Pan cake се използва и в момента във фон дьо тен-ите им.


Max Factor Panstik е един от отдавна предлаганите продукти на марката. Представлява фон дьо тен във формата на стик и може да се използва и като коректор.

Описание:
"Кремообразен фон дьо тен стик. Висока покривност. Идеален за прикриване на дефекти и проблеми /пигментация, червенина, неравности, белези/ по кожата.

Технология и активни съставки:

Богата и плътна текстура, която осигурява отлично покритие на несъвършенствата по кожата. Благодарение на специални омекотяващи съставки има мек, освежаващ ефект върху кожата. UV  филтри предпазват кожата от вредното влияние на слънчевите лъчи.

Ключови ползи:

  • отлично покритие;
  • съвършен камуфлажен ефект;
  • стик тип рол-он, който позволява лесно нанасяне на продукта, директно със стика или с пръсти"
Признавам, че никога не съм пробвала стика на марката, но много ми се иска скоро да го направя. Доволна съм от доста от фон дьо тен-ите им и мисля, че са едни от най-добрите на пазара от средния ценови клас.

***Публикацията е рекламна.***

Коментари

Популярни публикации