Ducray Kelyane HD или "Що е то напукани устни"

Устните са една от най-нежните и крехки зони на тялото. Винаги са открити и така са изложени постоянно на климатичните влияния.

Проблемът "Напукани устни" е доста голям и не е за пренебрегване. Не е приятен, дори понякога може да бъде много болезнен. Напуканите устни пречат на целувките и грима, затова е нужно да вземем мерки навреме.

Защо се напукват устните?
Кожата на устните няма рогов слой, което означава, че дебелината й е толкова тънка, че дори прозрачна. Устните нямат мастни жлези и съответно не произвеждат себум, който е защитната бариера срещу вятъра и студа. Силния вятър, климатиците и дори слънцето изсушават устните много и е много важно да ги подхранвате по всяко време на годината.


При влиянието на изброените по-горе фактори е нормално устните ви да бъдат по-сухи и да се напукват. Много, много важно е да подберете подходящия за вас балсам, за да не се стигне до образуване на коричка или кървене.

Понякога не само климатичните условия влияят на състоянието на устните ви. Липсата на желязо в организма също води до този проблем.
Ако устните ви са леко цепнати в ъгълчетата на устната е възможно това да са признаци на диабет.
Алергиите към дадени храни също се отразяват много зле на устните.
Понякога пък слабата имунна система играе огромна роля и приемането на повече витамини видимо подобрява състоянието.

Спазвайте следните правила, за да имате гладки и меки устни:
Устните трябва да бъдат овлажнявани по всяко време на денонощието, дори и през ноща.
Никога не излизайте без да сте подхранили устните си.
Носете балсам със себе си.
Ексфолирайте устните си със четка за зъби, захар или специален ексфолиант за устни.

Ако балсамът, който ползвате не помага да решите проблема с напуканите си устни, то е необходимо да се обърнете към лекар, който ще ви предпише необходимите витамини или ще ви направи изследвания.


Балсамът за устни на Ducray Kelyane HD има подхранваща формула, която е съчетана със специално разработената съставка Hydroxydécine®. Осигурява незабавна хидратация на устните и ги прави меки и гладки. Стимулира производството на естествената хидратация и възстановява кожната бариера. Комбинация от полезни за кожата вещества и витамин А ефектнивно подхранва и възстановява устните. Подходящ е дори за най-напуканите и увредени устни. Можете да използвате толкова често, колкото е необходимо.
Hydroxydecine е синтетична мастна киселина, която активира производствтото на два от най-важните протеини, които осигуряват хидратация на устните. Благодарение на тази съставка устните са защитени и гладки.

Във електронния магазин enzo.bg ще намерите почти цялата гама продукти на Ducray.

*Публикацията е рекламна

Коментари

Популярни публикации