Vichy Nutrilogie Nutrilogie 2 и как да се справим със сухата кожа на лицето

Липсата на влага в кожата може да се бъде провокирана от няколко различни причини. Обикновено симптомите са грапавост, лющене дори и малки пукнатини и сърбеж. Кожата е опъната и загрубяла. Ако не се вземат незабавни мерки, кожата става много опъната и напукана, лющи се и причинява сърбеж. Сухата кожа на лицето причинява дискомфорт и може да доведе до преждевременно стареене. Изсушаването винаги започва от бузите, брадичката и около очите (затова е и много важно да се ползва околоочен крем). Сухата кожа се появява, когато започне процеса на загуба на повърхностните липиди, които са естествената бариера на кожата и предотвратяват изпаряването на влагата. Ако тази липидна бариера се наруши, влагата се изпарява и важните за кожата вещества се отмиват. Ако този проблем не бъде разрешен на време, по дълбоките слоеве на кожата също могат да бъдат засегнати, а тогава лечението става дълго и мъчително.

Как да се грижите за сухата кожа:
  • Избягвайте много горещ, студен или сух въздух.
  • Използвайте винаги крем за лице без значение каква кожа имате.
  • Пазете се от слънцето. Ултравиолетовите лъчи спомагат за бързото стареене на кожата и я правят по-податлива на изсушаване.
  • Винаги използвайте подходящата за вашия тип кожа козметика.
  • Избягвайте продукти съдържащи алкохол, парабени и парфюми.
  • Пийте много течности, защото грижата за кожата започва отвътре навън.
  • За измиване се препоръчва да се използват щадящи, неароматизирани продукти, които не съдържат алкохол.
  • Препоръчва се да избягваме употребата на сапун.


Знаете, че много харесвам продуктите на Vichy, затова днес ще ви запозная с един необичаен продукт.
Nutrilogie 2 е интензивен крем за суха и много суха кожа. Препоръчва се за хора, които търсят незабавно облекчение на много сухата кожа. Осигурява дълготрайно овлажняване и дълготраен комфорт.
Въпреки, че е много силно овлажняващ, крема има много лека и ултра абсорбираща се текстура, която се топи върху кожата.

Съдържа съставка Sphingo-Lipid, която е пантент на лабораториите на Vichy и има уникалната способност да попълва липсващите липиди в кожата, като стимулира обновяването и регенерацията й.

Кремът съдържа термална вода Vichy, която успокоява кожата. Активира естественото производство на липиди и попълва липсващите такива. Осигурява дълготрайна - 24 часова хидратация, като укрепва най-горния пласт на кожата.
Кремът е некомедогенен, хипоалергенен и не съдържа парабени. Подходящ е за много суха кожа при всички възрастови групи. Съдържа пчелен восък, масло от карите и вазелин, които носят гарантиран комфорт на сухата и чувствителна кожа. Тествано на чувствителната кожа под дерматологичен контрол.

Nutrilogie не се предлага в България, но можете да го откриете в електронния магазин enzo.bg.
***Публикацията е рекламна***   

Коментари

Популярни публикации