Що е то псориазис?

Какво е псориазис?
Псориазиса може да бъде много коварен както от физическа, така и от емоционална гледна точка.
Характеризира се с поява на изменения по различни части от кожната повърхност. Най-често тези изменения се срещат върху лактите, коленете, кръста и окосмената част на главата. Обривите представляват зачервена и уплътнена кожа с груб релеф. покрита е със бели люспи.
Често заболяването засяга и ноктите, а при по-тежки форуми може да обхване и ставите, което води до болки и деформации.

От псориазис боледуват както мъже, така и жени. По-често срещан е при хората, населяващи студените страни. Най-голямо влияние върху заболяването има психо-емоционалното състояние на организма.

Фактори, влошаващи псориазиса:
Травми:
Може да бъде провокиран от електрически ток, физична, химична, инфекциозна, възпалителна или хирургична травми.

Слънчева светлина:
При някои пациенти се наблюдава влошаване при излагане на пряка слънчева светлина.

Инфекции:
Стрептококовата инфекция на гърлото предизвиква поява на неприятните обриви.

Лекарства:
литиеви соли, бета блокери, АСЕ инхибитори, тетрациклин, нестероидни противовъзпалителни, антималарици и др.

Психологически фактори:
Стресът играе огромна роля в състоянието на кожата, затова и псориазиса се влияе най-много от стреса.

Пушенето също е голям виновник за влошаването на състоянието на пациентите със псориазис.


Altermed Leciderm е козметичен пакет, който включва шампоан за сух скалп с признаци на екзема и псориазис и пяна за суха до много суха кожа.
Серията Leciderm е подходяща за лечение на суха и раздразнена кожа. Продуктите дават мигновен ефект при симптоми на атопичен дерматит, контактен дерматит, псориазис и диабет.

Пяна за суха кожа
Пяната е идеална за лечение на сухата кожа по цялото тяло. Особено подходяща е за проблеми като атопични екземи, псориазис и диабет.
Съдържа уникална комбинация от липозомен лецитин, колаген и хиалуронова киселина. Коктейлът от предните съставки, както и пантенол, витамин Д и Е, масло от ший и пчелен восък подхранват кожата в дълбочина и я предпазват от лющене, укрепват естествената защитна бариера и потискат сърбежа и паренето.
Продукта не съдържа потенциално дразнещи съставки като парабени и парафин.

Как да използвате?
Нанесете подходящо количество върху засегнатата зона най-малко 3 пъти дневно или колкото сметнете за необходимо, особено след всяко измиване. Продукта е подходящ за възрастни и деца над 6 месечна възраст (След консултация с педиатър може да се ползва дори и от раждането).

Шампоанът Leciderm е разработен за сух скалп, причинен от екземи и псориазис. Продукта не съдържа парафин, който е не съвместим с кожата и причинява запушване на порите. Съдържа нежни повърхностно активни вещества като салицилова киселина, която прави нежен пилинг на наранената кожа и възстановява бариерния слой на кожата на главата. Глицеринът в шампоана подхранва, хидратира и омекотява скалпа. Витамин Е е естествен антиоксидант и противодейства на свободните радикали.
Рициновото масло омекотява, овлажнява и подхранва кожата. Не съдържа сулфати.

***Публикацията е рекламна***   

Коментари

Популярни публикации