Vichy Purete Thermal Интегрално почистващо мляко

От доста време ползвам интегралното почистващо мляко за лице на Vichy и ето, че е време да Ви запозная отблизо с него.
Интегралното почистващо мляко съчетава в един продукт - тоалетно мляко, тоник и демакиант за очи. Подходящо е за всеки тип кожа, дори и за чувствителна.


Признавам, когато пробвах за първи път този продукт останах много разочарована. Оказа се мазно мляко, с което не успях да почистя нищо от грима си. Сега, когато го ползвам вече няколко месеца и купувам вече поредната опаковка съм на съвсем различно мнение.


Млякото е с бял цвят и типичен за повечето продукти на марката аромат. При нанасяне е мазно и оставя филм върху кожата. Звучи зле и резултата би бил плачевен върху моето лице ако го ползвах както е описано на опаковката.

Как го ползвам аз?
Изсипвам обилно количество от продукта на пръстите си и започвам да масажирам цялото лице, включително и очите. След няколко минутки, когато се уверя, че целия грим е свален изплаквам обилно с вода. По принцип този продукт не се изплаква, но както споменах, ако не го отмия резултата е плачевен.

По гореописания начин успявам да сваля абсолютно всякакъв грим без никакво усилие, дори напротив - почистването на лицето ми стана по-приятно и лесно от всякога. Ползвам Double Wear на Estee Lauder, който се задържа на лицето ми цял ден без да мръдне и нямам никакъв проблем със свалянето му.

Разбира се, след като отмия млякото минавам лицето с тампонче напоено с мицеларна вода, но резултата е толкова добър, че по тампона няма никакви следи от грим.

Млякото не омазнява кожата ми допълнително, дори бих казала, че я чувствам направо скърцаща (точно както обичам) след като мина с мицеларна вода.

Не съдържа сапун, парабени и алкохол. Икономичен е, а и от марката често пускат промоции. В момента в аптеките има промоция на опаковка от 300 мл на цената на 200мл.


Наскоро се сдобих и с мицеларната вода от същата серия и засега ми харесва много, но не мога да бъда категорична, докато не събера достатъчно впечатления от нея. Надявам се двата продукта да се допълнят перфектно и да не се налага да търся своята комбинация отново.

Коментари

Популярни публикации