L'Occitane - историята на един ароматен свят

L'Occitane е френска марка козметика, която е световноизвестна със своите продукти за лице, тяло и парфюми.
Компанията е основана прз 1976 година от Оливър Баусан като основната му идея била да създаде продукти, които да съдържат изцяло натурални съставки. В началото находчивия предприемач започнал да произвежда олио от розмарин и лавандула, които продавал в родния си Прованс. Малко по-късно през 1978 година отворил и първия бутик на марката.
L'Occitane е марка, която предлага висококачествени козметични продукти и парфюми. Използват се натурални активни съставки с доказан произход от земите на Прованс и Средиземноморието.

В днешни времена марката все още се слави с използването на изцяло натурални съставки в продуктите си.
L'Occitane допринася за запазването на традиционните методи за производство на козметика като:
Подкрепя програмата за култивиране на бадемови дървета в Алпите.
Запазва някои редки видове, като ги засажда в собствените си поля в Корсика.
Работи с много организации, които подпомагат развитието на ароматни растения.
Насърчава традиционните методи за отглеждане на растенията, най-вече на лавандулата.

La Fondation d'Entreprise L'Occitane е частна организация, основана през 2006 година от компанията, с бюджет от 4 милиона евро, за да подкрепя хора със зрителни увреждания и да помогне на икономическата еманципация на жените. 
Организацията поддържа асоциации за хора с увредено зрение като работи с няколко неправителствени организации, които са специализирани в обучението на специалисти. L'Occitane формира партньорство с Orbis - организация, която се бори срещу предотвратима слепота в развиващите се страни.

Продуктите са автентични и създадени с грижа към околната среда. Формулите са разработени съгласно принципите на фитотерапията, на базата на дългогодишни традиции и местния опит, и с уважение към хората. Формулите и ароматите са едновременно ефикасни и доставят истинска наслада на сетивата.

Един от най-известните продукти на марката, произхождащи от Прованс е маслото от шеа, което се закупува директно от групи на жените в Буркина фасо, които организацията подкрепя. Маслото от шеа има сертификат "Ecocert". Дървото шеа се смята за свещенно, а маслото, получено от него е известно като "женско злато", защото чрез него жените от Буркина Фасо печелят парите си. Маслото от шеа се събира само от падналите плодове на дървото и то само от жени, защото се смята, че само жените знаят тайната за извличане на ценното "женско злато".


L'Occitane Eau de L'Occitan Pour Homme е аромат за мъже лансиран през 2005 година.
Връхни нотки: черен пипер и лавандула
Средни нотки: индийско орехче и канела
Базови нотки: тонка, мускус и дървесни нотки

Аромата е създаден чрез специална дестилация на автентична A.O.C. лавандула, съчетана с пиперливия аромат на обгоряло дърво и индийско орехче. Подходящ е за силните мъже, които обичат да бъдат забелязвани, навсякъде, където отидат.

***Публикацията е рекламна***

Коментари

Популярни публикации