Nuxe Aroma Perfection Masque

Маските за лице са от онези продукти, които често забравяме в забързаното ежедневие. Сещаме се за тях, когато вече е късно и кожата ни е повяхнала и изтощена.
На пазара има много маски, предназначени за различни проблеми и типове кожа. Делят се на почистващи, хидратиращи и освежаващи. Повечето от тях са пълни със полезни за кожата съставки и имат много благоприятен ефект върху нея.
Важно е да запомните, че дори много мазните кожи имат нужда от хидратиращи маски, затова е добре да имате поне една такава в арсенала си.

Особено важно е да ги ползвате през лятото и зимата, когато кожата има специални нужди.
Почистващите маски са подходящи за всеки тип кожа по всяко време на годината. Добре е да имате поне една такава маска в шкафчето си и да я използвате 1-2 пъти седмично.
Освежаващите маски са предназначени за повяхнала кожа. Те изравняват тена и придават свеж вид на кожата. Тези маски не са от задължителните, но ако прекарвате доста време пред компютъра или не се наспивате достатъчно е добре да ползвате такъв тип продукт.

Преди години не е имало такова изобилие от маски за лице на пазара, затова жените са прибягвали до приготвянето на домашни, но в днешно време смятам за напълно излишно да бъркате продукти, при положение, че всяка козметична марка предлага поне по една маска. Самата аз не обичам домашните маски и рядко (да не кажа дори никога) не правя такива.Nuxe Aroma Perfection Masque е почистваща маска за смесена и мазна кожа. Тя е едно ново растително, ефикасно и приятно предложение за борба с 4-те основни несъвършенства на комбинираната и мазна кожа - лъщене, петна, разширени пори и зачервяване.
Съдържа микро перли от жожоба, пудра от каолин, пудра от орехова черупка и оризова пудра. Ефикасно се справя с лъщящата мазна кожа и помага за свиване на разширените пори.
Не дразни чувствителната кожа, тъй като не съдържа изкуствени съставки и парабени.
Подходяща е за нормална към комбинирана и мазна кожа.

Как да използвате?
Ако имате комбинирана или мазна кожа е добре да ползвате маската 2-3 пъти седмично.
Ако кожата ви е нормална, то един път ще е напълно достатъчен.
Нанесете дебел слой от маската, изчакайте около 20 минути да подейства, след което обилно изплакнете с хладка вода.

Аз лично обожавам маските за лице. В момента имам налични четири броя и ги редувам всеки ден. Определено кожата изглежда много по-добре след маска, действаща като СПА терапия. Маските са полезни за кожата, а дори и за душевния комфорт, затова не ги пропускайте в ежедневната грижа.

Коментари

Популярни публикации