Как да запазим цвета на косата?

Как да запазим цвета на косата?
Боядисаната коса се нуждае от повече грижи, отколкото нетретираната. Ако искаме да запазим цвета блестящ за по-дълго време, то трябва да положим някои усилия.
Трябва да знаете, че има правила, които е добре да се спазват, за да може да се радвате по-дълго на сияещ цвят.

1. Винаги използвайте продукти, предназначени за боядисана коса.
Както шампоанът, така и балсамът са от особено значение за боядисаната коса. Специалните продукти съдържат съставки, които са специално разработени, за да запазват цвета на косата по-дълго време.

2. Пазете се от слънцето
Правилно, не само кожата иска предпазване от слънцето. То вреди и на косата като води до изсушаване, което прави цвета по-блед и нетраен.
На пазара има много продукти, които са предназначени за предпазване на косата от слънцето. Непременно се сдобийте със някой от тях.

3. Избягвайте пресата за коса и сешоара
Прекомерената им употреба уврежда косъма. Това се отнася не само за боядисаната коса, а за всички типове.

4. Не боядисвайте често косата си
Дори да не ви е харесал цвете, не смейте да боядисвате отново на следващия ден. Косъма, също както кожата има нужда от почивка. По-добре изчакайте няколко дни.

5. Не пипайте косата си постоянно
За някои хора пипането на косата се е превърнало в навик и нещо обичайно да си играят непрекъснато с нея. Признайте, не винаги ръцете ви са идеално чисти, а не искате косата ви да се цапа.

Ако спазвате тези правила, дори само някои от тях, ще се радвате на здрава и блестяща коса, а и на страхотен, дълготраен цвят.


Schwarzkopf Professional вече са с нови опаковки! Да, напълно нов дизайн, изчистен и хващащ окото.


Марката има серия, специално разработена, за да запази цвета на косата ви за по-дълго врме. Серията включва шампоан за защита на цвета, безсулфатен шампоан, шампоан за руса и сива коса, маска за коса и балсам за дълготрайна грижа.
Лесно можете да се ориентирате кой шампоан ще ви пасне най-добре, защото избора е достатъчно голям.

Малко повече информация за Schwarzkopf:
През далечната 1898 година химикът Ханс Шварцкопф, който управлява малка аптека в Берлин, поставя началото на марката, която след 114 години вече е сред първенците на пазара на продукти за грижа за косата. Серията Bonacure бързо набира популярност – лесно за запомняне: продуктите за различни типове коса са в различни цветове. Schwarzkopf предлага пълна гама продукти за грижа за косата – дори и за най-капризните клиенти. Osis+ е серията висококачествени стилизиращи продукти за обем, красиви къдрици или друга, която прическа изберете.

Коментари

Популярни публикации