Грижа за чувствителната кожа

Какво представлява чувствителната кожа?

Чувствителната кожа е проблем на много хора по света. Голяма част от тях дори не знаят, че са засегнати от този проблем и не третират по никакъв по-специален начин кожата си от нормалната такава.

Чувствителната кожа се изразява в непоносимост към употребата на различни козметични продукти, влияние от студ, вятър и слънце.
При чувствителната кожа е нарушена бариерната функция на кожата, което я прави пропусклива за множество алергени, а увеличената трансепидермална водна загуба я изсушава допълнително и така се получава порочен кръг.

Често човек може да се сдобие с чувствителна кожа след употребата на голям брой различни козметични продукти, които не са повлияли добре на кожата на тялото или лицето.

Обикновено оплакванията са парене, щипене, опъване, а понякога дори и поява на ситни пъпки по различни части от тялото или лицето.

Всеки един тип кожа може да бъде чувствителен (Това е нещо, което не знаех до този момент. Винаги съм си мислела, че мазната кожа не може да бъде чувствителна.).

Как да се грижим за чувствителната кожа?
Грижите за чувствителната кожа значително се отличават от тези за нормалната. За целта е необходимо да ползваме специално разработени за чувствителна кожа продукти.

За измиване се препоръчва да се използват щадящи, неароматизирани продукти, които не съдържат алкохол.
Препоръчва се да избягваме употребата на сапун.

Слънцезащитата е много важна за чувствителната кожа. Тя не бива да се пропуска, а дори смея да твърдя, че трябва да се ползват специален тип продукти, специално предназначени за този тип кожа.
Препоръчват се кремове и лосиони с физични защитни филтри, защото те са по-малко алергизиращи от фотофилтрите.

Грижата за чувствителната кожа на тялото е отново много важен фактор за борба с проблема. Не е препоръчително да се използват обикновени лосиони и кремове за тяло, защото те не са специално разработени за такъв тип проблемна кожа.
Препоръчват се продукти с минимален брой съставки, без аромати и без парабени. На нашия пазар има доста такива продукти, но човек трябва да се консултира с дерматолог или фармацевт, за да избере правилния за него продукт.

 
Lierac Prescription е мляко за тяло за суха и чувствителна кожа. Млякото не лепне и е много освежаващо и приятно за употреба.
Незабавно осигурява необходимата доза хидратация на кожата и подобрява нейното състояние.
Цялата серия съдържа термална вода, която както знаем е чудесна естествено добита съставка и оказа благоприятно влияние върху всички типове кожа.

Коментари

Популярни публикации