Малките помощници - четките за грим

Почти всички момичета, които тепърва прохождат в грима си задават въпроса "Какви четки за грим да избера?".
На пазара има много марки, които предлагат най-различни видове четки, но често потребителите са затруднени в избора си, защото предлаганите видове са прекалено много. Удачен избор би бил да се сдобиете с цял комплект от четки за грим, ако си нямате и ни най-малката представа какви да изберете. Хубавото е, че в днешно време почти всяка марка предлага комплекти от четки.

Най-важното условие, с което трябва да се съобразите е да прецените за какво са Ви необходими четки. Естествено, ако използвате руж, то няма как да минете без четка за руж. Ако не обичате апликаторите за сенки, то задължително трябва да се сдобиете с хубава четка за сенки.

Най-важните четки:

Четка за фон дьо тен
Тази четка изобщо не е задължителна и не е необходимо да купувате такава, ако сте свикнали и сте доволни от нанасянето с пръсти или гъбичка. Тези четки са подходящи за нанасяне на течен или кремообразен фон дьо тен, като помагат за по-лесно и прецизно нанасяне.

Как се използва?
Нанесете малко количество от фон дьо тена върху горната част на ръката и с помощта на четката нанесете фон дьо тена по лицето. Разтрийте добре фон дьо тена с деликатни движения. Постъпвайте винаги от средата на лицето по посока навън.


Четка за вежди


 
Четката за вежди помага да нанесете сенки за вежди, с които ще изглеждат по-оформени. Има много продукти на пазара, предназначени за попълване на веждите, но ако използвате само молив, то определено нямате нужда от такава четка.

Четка за пудра

Самата аз доскоро ползвах тампони за нанасяне на пудра, но открих, че с четка пудрата се нанася много по-лесно и изглежда по-добре. На пазара има четки с различна големина, така че всичко опира до вашите предпочитания. Аз използвам големи четки за пудра, защото винаги бързам, когато я нанасям.

Четка за сенки

 
Както споменах по-горе, имате нужда от четка за сенки, ако не сте фен на апликаторите с гъбичка. Четката помага да се нанесат сенките по-лесно и ефекта, който се постига с нея е много по-различен от този, който оставят апликаторите. 

Четка за червило

Аз не харесвам четките за червило, защото не съм свикнала да използвам такива. Ако мислите, че Ви е необходима и нанасянето би било по-лесно с нея, то не пречи да се сдобиете с такава.

Като цяло четките за грим са неизменна част от арсенала на всяка жена и ако обичате и се гримирате всеки ден, то задължително са Ви необходими поне основните четки.


Коментари

Популярни публикации