Gillette Fusion - Резервни остриета

За повечето мъже бръсненето е ритуал, който се е превърнал в нещо напълно естествено и нормално. Това е така, но има няколко правила, които трябва да се спазват, за да бъде направено правилно и за да не се наранява кожата.
Правило номер 1: Никога не бързайте! Ако бързате има опасност да се порежете. Преди да започнете е необходимо да подготвите кожата като я почистите добре. Абсолютно грешно е твърдението, че само жените трябва да почистват лицето си със специални измиващи средства. Препаратите за почистване на лицето за мъже са специално пригодени да омекотят кожата и да улеснят процеса на бръснене.

След като измиете старателно лицето, нанесете пяна или гел за бръснене. Задължително е да изберете продукт, който е подходящ за типа на кожата ви. Ако имате чувствителна кожа, то използвайте продукт, който е пригоден за нея.

Правило номер 2: Използвайте четка. Добрата четка втрива пяната по-добре и прави бръсненето в пъти по-лесно.

Правило номер 3: Бръснете винаги по посока на растежа на косъма. Това пречи на гадните пъпки да пробият, а и няма да се налага да се борите с подкожни косми, които както знаем всички са страшно неприятни.

Правило номер 4: Дръжте кожата мокра и топла. Топлотата прави кожата по-мека и бръсненето е по-лесно.
Едно полезно клипче, което ще Ви помогне, ако се начинаещи и без опит:


Що се касае до ножчетата за бръснене, на пазара се предлагат страшно много видове ножчета. Цените варират според марката и броя на остриетата.
Различните типове окосмяване изискват различни видове ножчета. При по-рехава брада не е необходимо да стържете лицето си с повече от двойно ножче, докато при по-гъста можете да изберете вариант с повече остриета.

Gillette Fusion е марка, която се е наложила на пазара доста стабилно, що се касае до обезкосмяване. Марката предлага много продукти, подходящи за различните типове кожи. Във enzo.bg можете да откриете доста голяма гама от продукти на марката, като самобръсначки, резервни ножчета, пяна или гел за бръснене.
Gillette Fusion - Резервни остриета 8 броя се предлагат на цена от около 40 лева, които ще ви стигнат за няколко години (изречението ми е повлияно от опита, който имам от мъжа ми).

Коментари

Популярни публикации